7 Mayıs 2012 Pazartesi

Nükleer Başlıklı Kız


İran ile İsrail arasındaki gerginliği sadece Nükleer krize indirgemek başlı başına safdililiktir ve bunu aklı başında herkes biliyor. Bugün dezenformasyon taarruzunda savunma güdüsü olarak, yalnızlaşıyoruz; yalnızlaşırken de komplo teorisi gerçeği yamultuyor ya da gerçek komplo teorisi diye güdük bırakılıyor : Düşünce süzgecini kalıplaşmış kavramlar ile tıkayan, loplarını çalıştırmaya üşenen, üşenirken de dezenformasyon silahının namlusu olan insanlara rastladıkça araştırmanın veya hazıra konmamanın ne kadar ulvî bir şey dair inancım pekişiyor.

Geçenlerde kulak misafiri olduğum bir muhabbete teşne olmamak için, kendimi zor tuttum ama bol keseden atıp tuttukları için attıkları yemlerden nâsibimi almış bulundum. Bir insan Batının diline bu kadar hapsolmuşsa, uluslararası dengeleri her zaman güçlü kodlarıyla açıklıyor ve benimsiyorsa ve de bu insan çevresini de etkilemek için " Onlarda Nükleer güç var, haklarından gelinmesi lâzım " hazırcılığına konuyorsa, bir şeyler birilerinin istediği gibi şekilleniyor demektir.

Nükleer güç çabaları İran ya da başka ülke farketmez, hele ki İran'ın bazı tasavvurları göz önüne alındığında oturulup, tartışılması gereken bir konu. Ama İsrail gibi, siyonizme gark olmuş, kendi çıkarları için diğer insanları hayvan olarak görebilen bir yönetimin hamiliğine soyunmak ve israil'in elindeki nükleer gücü hiçe sayıp, bunu savunma için kullanıyor mallığına ortak olmak, hiçbir şeyle açıklanamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder