13 Mart 2012 Salı

ÇAY

Bugün kaç bardak içtiğimi hatırlayamadığımdan dolayı, bu satırları kafeinli bir kafayla yazıyorum. Bilinmesi gerekmeyen ama bilinmesi bi'sıkıntı doğurmayacak bilgilere göre, çayda yüzde %3 kafein bulunurken,  kahvede bu % 1,3 oranındadır. (gıda kimyası )Kafein zihni açar, kan dolaşımını hızlandırır, vücuda sıcaklık verir. Fazlasıysa sinir sistemi üzerinde etki yapar. Bunlar işin teorik boyutu. İnsan psikolojisini girecek olursak; bir çay sadece bir çay değildir.

Çayın olmadığı yerde kahve vb gibi hermafrodit içecekler nevrasteni ( sinir rahtasızlığı ) sermayesinden kendine pay çıkararak, insanın ruhunu aldatır. Çay, insanın sıkıntısını gidererek, bardak içinde yüzmenizi ve dolayısıyla da ferahlamanızı, son tahlildeyse kafanızı madde âleminden bir nebze olsun dışarı çıkarmanıza yardımcı olur. ( he, halas eyler. eyledim oldu ) Çayın olduğu yerde kasvet bulunmaz, hadi bulundu diyelim, fazla durmaz, hadi fazla bulundu diyelim, o kavset irinini önünde sonunda dışarı atar. ( Kişisel görüşlerim, kahveseverler alınmasın, alınırlarsa da bi'demlik çay içsinler. )

Çay muhabbetin gelini, ( dostu, tostu ) Semaverin anlamı, gönlümün sürurudur. Çaysız muhabbetler yok hükmündedir. Çaysız yorgunluk atma arayışı,  boşa kürek çekmektir. Yalnız, çay ve sigarayı yan yana getirmeyin, sonra ciğere yapışıyorlar.

Sponsored by : Çaykur. ( bana ne çaykur'dan, iyi demlenmiş her çay içerim )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder